De eerste Ameland 2013 mail van de Ameland Commissie

by on 12 January, 2013

De wekker gaat af. Versuft wordt Ameltje met zijn das nog om wakker en realiseert zich dat het buiten nog donker is. ‘Het is echt veel te vroeg om op te staan’ denk hij bij zich zelf. ‘Waarom zijn de colleges zo vroeg ingeroosterd?’ Of was dat feestje gisteren, bij die kritische foute knorrebaas op de IBB toch veel te leuk? Ameltje kan het zich ook allemaal niet meer herinneren, hij is brak en mompelt zachtjes tegen zich zelf dat hij nog van die Eindbaas gewonnen had…

Licht gedeprimeerd staat Ameltje op en loopt naar zijn wasbak. Kijkend in de spiegel voelt hij zich nog beroerder. ‘Die training van afgelopen dinsdag heeft me er niet bepaald mooier opgemaakt’ zegt hij tegen zijn spiegelbeeld terwijl hij de korstjes van zijn wenkbrauw afpulkt. Ameltje baalt van het harde veld van Olympos, ‘het is ook veel te koud om te Rugbyen!’ Ook zijn bleke huid staat hem tegen. 

Hij apt zijn vriendje P. Snijn met de constatering dat het weer eens hoog tijd is voor een afspraak bij ‘La Costa’. Diep in zijn hart echter weet hij dat een zonnebankje zijn winterdepressie niet zal genezen. Hij sluit zijn ogen en probeert zich de zomer in te beelden.

Hij zit in een treintje, het Ameland treintje, dat hem over een tropisch eiland vervoerd. Hij rijdt door het prachtige landschap en ziet de camping, de wereldbekende karaoke bar en in de verte staan de duinen op hem te wachten. De trein stopt, hij loopt door de duinen en koestert het warme zand dat zijn tenen kietelt. Ameltje voelt dat er iets bijzonders op hem wacht achter de duinen. Hij wil er heen en eenmaal op de top aangekomen, voelt hij zijn hart bonken van verlangen. Hij hoort de meeuwen en voelt de zwoele passaatwind door zijn haren.

Op dat moment ontwaakt Ameltje uit zijn dagdroom. Bij het openen van zijn ogen merkt hij dat het niet de passaat was die hem door zijn haren blies, maar een tochtend keukenraampje. ‘Het is ook allemaal te mooi om waar te zijn’ zegt Ameltje en hij maakt verdrietig zijn ochtendritueel af. 

Bij het vertrekken van zijn huis komt Ameltje de postbode tegen. ‘Geef de post maar aan mij’, zegt hij tegen de arbeider en hij kijkt snel of er iets voor hem tussen zit. Helemaal onderop ziet Ameltje een mysterieuze brief gericht aan hem. Bij het openen van de enveloppe krijgt hij direct weer het zomergevoel van zijn dagdroom terug. Een pijl van verrukking raakt hem recht in het hart: Het is een brief van de Amelandcommissie. Vol vreugde leest hij de brief.

Waarde zonaanbidders en strandliefhebbers,

Dit is ‘m dan, het eerste bericht vanuit de Amelandcommissie om je beachrugby hart harder te laten kloppen. De kolen worden op het vuur gegooid en De Stichtse Locomotief begint langzaam edoch zeker op gang te komen. Op naar een fantastisch weekend met je vriendjes, naar een eiland dat alles heeft wat een moderne rugbyer kan waarderen. Voor Jonghe Honden en andere onwetenden; elk jaar gaan we met een groep rugbygoden naar het grootste beachrugby toernooi van Nederland: Het Ameland Beachrugby Festival. 

Naast het vele en harde rugby overdag zijn er in de avond grote feesten in diverse tenten en is het mogelijk om gezellig een klein pilsje te drinken. Daarnaast opent de ‘Happy Seconds’, zoals elk jaar weer, voor enkele uren zijn deuren en verwelkomt elke rugbyer met een bitsch bitje. De bar staat vooral bekend om zijn legendarische karaoke feesten en de vele bodyshots die er worden uitgedeeld. 

Het beachrugby festival zal dit jaar plaatsvinden op het weekend van 14-15-16 Juni en er wordt nu al in overtreffende trap over gesproken Zo is bijvoorbeeld de USRS band ‘The (Sex) Offenders’ in onderhandeling met de organisatie om op Ameland te komen spelen. 

Binnenkort wordt het mogelijk om je in te schrijven en wees er op tijd bij, want er is maar plaats voor een beperkt aantal inschrijvingen.

Met zonnige groet,

De Amelandcommissie


 

Search

Recent posts

 • 12-01-2013
  Written by
  Mijne heeren rugbyers, Zoals u misschien gewend bent van dergelijke…
 • 22-03-2015
  Written by
  He(e)ren rugbyers, Vriendelijk, doch dringend, werd ik verzocht door Ameltje…
 • 28-02-2013
  Written by
  Zomaar een middag uit het leven van Ameltje: Ameltje loopt…