De tweede Ameland 2013 mail van de Ameland Commissie

by on 28 February, 2013

Zomaar een middag uit het leven van Ameltje:

Ameltje loopt door de binnenstad naar huis en kijkt met jaloezie naar een dakloze vrouw die mensen een papiertje overhandigt. ‘Zij weet tenminste wat ze kan verwachten. Die slaapt vanavond weer onder de brug. Ik dacht vanavond in Cardiff te slapen, maar moet het doen met ‘t Sticht’ denkt hij bij zichzelf.

Hij had zich zo verheugd op de trip naar Wales. Zo had hij zich ook verheugd op het Nieuwjaarsdiner, maar ook dat werd op het laatste moment afgezegd. Hij wil graag zijn maatjes langs de lijn aanmoedigen, maar kan op de USRS website maar geen degelijke wedstrijdinformatie vinden. Ameltje voelt zich eenzaam. Hij ziet zijn rugbyende vrienden steeds minder en er beginnen onreine gedachten in zijn hoofd op te komen. ‘Hoe zou het zijn om te korfballen, te voetballen, of te hockeyen’. Snel roept hij zichzelf tot de orde. ‘Waar ben je mee bezig Ameltje?! Is de USRS dan echt zo saai geworden? Is er dan niets om naar uit te kijken?’. Ameltje staat inmiddels voor zijn huis en steekt zijn sleutel in zijn gat. Op dat moment krijgt hij een raar gevoel. ‘Zal de Amelandcommissie wel haar beloften waarmaken? Ik heb al een maand niets meer gehoord.’ Hij opent de deur en ziet een brief op de mat liggen. Zijn ogen worden groter, hij krijgt water in de mond en een lichte erectie bolt zijn broek. ‘Het is een brief van de Amelandcommissie!Mijn heeren rugbyende badgasten en zonaanbidders, 

Al stervende blaast de winter zijn laatste koude zucht en de zon weet het elke dag langer vol te houden. De zomer komt er aan. Wie aan de zomer denkt, denkt aan parelwitte stranden en strakblauwe hemels. Wie aan parelwitte stranden en strakblauwe hemels denkt, denkt aan Ameland! De Ameland commissie is druk bezig met alle voorbereidingen om het succes van voorgaande jaren te evenaren en zonder twijfel te overtreffen. 

Dit jaar zal het festival der festivals plaatsvinden in het weekend van 14, 15 en 16 Juni. Overdag lekker rugbyen op het zachte strand en in de avond genieten van topbands onder het genot van een klein pilsje. De bus zal vrijdag aan het eind van de middag vertrekken en zondag aan begin van de avond terugkomen met een groep heerlijk gebruinde en iets wat brakke rugbyers met een hoop zand in hun kutje. Camping Kiekduin verwelkomt ons weer met open armen en het epische rode ‘DSL’ treintje zal weer klaarstaan als we uit de boot komen gerold. 

Je hebt een geweldig weekend met zeer veel extra’s: 

- het vervoer van Utrecht naar Holwerd en terug,
- het vervoer op het eiland (met het ‘DSL’ treintje),
- deelname aan het grootste beachrugby toernooi van Nederland,
- toegang tot het festival terrein
- een uniek Amelandshirt met jouw (bij)naam en rugnummer (dit jaar alleen te verkrijgen als je ook daadwerkelijk mee gaat! Exclusief dus!)
- ontbijt en lunch op zaterdag en zondag,
- een overdekte ‘dune-BBQ’ op zaterdagavond
- het eerste en laatste shotje in karaokebar ‘The Happy Seconds’
- slapen in een echte legertent op de camping Kleinvaarwater (eigen tent meenemen mag)
- onbeperkt douchen (let op: met vloerverwarming) 

Om het begin van de inschrijvingen voor dit geweldige evenement te vieren nodigen we je uit voor de kick-off party in de Maartenshof. Dit zal in combinatie zijn met de sirene borrel (let op: de sirene borrel is deze maand één week verplaatst naar maandag 8 april!). Daarnaast heeft de Amelandcommissie een verrassing die dan onthuld zal worden! Dus kom lekker borrelen voor 1 euro per pils, zo hou je genoeg duiten over om mee te gaan. Zorg dat je dit niet mist!

Namens de Amelandcommissie 2013, 
ODZ. Alleen een bokser heeft meer kans op slagen

Search

Recent posts

 • 12-01-2013
  Written by
  Mijne heeren rugbyers, Zoals u misschien gewend bent van dergelijke…
 • 22-03-2015
  Written by
  He(e)ren rugbyers, Vriendelijk, doch dringend, werd ik verzocht door Ameltje…
 • 28-02-2013
  Written by
  Zomaar een middag uit het leven van Ameltje: Ameltje loopt…