Geschiedenis

Saturday, 12 January 2013 21:14

Hieronder kruist een sterk staaltje geschiedenis uw pad betreffende de geboorte en geschiedenis van DSL (De Stichtse Locomotief) en de beruchte karaokebar "de Happy Seconds". DSL is in het jaartje 2003 opgericht en heeft sinds die tijd het Ameland Beach Rugby Evenement omgetoverd tot een waar en oprecht bitch-rugby evenement, waaraan sinds 2003 ook ineens rugby vrouwen zijn gaan deelnemen. Tja, waar USRSers rondhangen... daar wordt vanzelfsprekend het vrouwelijk wild (ie. snerpende hertjes) op afgetrokken (huh?). Mijn advies aan u waarde lezer: trek een lauwe buis uit uw koelkast, laat uw broek op de enkels zakken, en geniet van het hieronder geschreven stukje waanzinnige geschiedenis. U zult dan te weten komen hoe (hoee, hoee!?) DSL tot stand is gekomen en waarom het zo is dat deze nog altijd op volle toeren door 't Sticht, omstreken en -indien materiaal-pech- over uw vriendin stoomt. Doet u svp wel uw gordel om, want vertrouwt u mijn woorden wanneer ik zeg dat niemand veilig is daar waar DSL voorbij raast...

Hieronder uit de oude edoch prima doos, een stukje geschiedenis uit een oude TT, geschreven door het oude DSL management omstreeks het mooie jaartje 2007.De Stichtse Locomotief

Begin juni steeg er een grote stoomwolk op uit het hart van het Sticht, en stoomde hij weer met een sneltreinvaart richting de Wadden; de roemruchte Stichtse Locomotief. Maar wat is dat nou eigenlijk, die Stichtse Locomotief? En is die Stichtse Locomotief nou hetzelfde als DSL? En waar staat die 03 nou voor? Om al deze vragen voor eens en altijd de wereld uit te helpen besteden wij op deze pagina aandacht aan het fenomeen.

Het prille begin

Het was in 2003 dat twee USRS helden, wiens namen in de nevelen der tijd verloren zijn gegaan, met lede ogen het toernooiprogramma van hun geliefde Society aanschouwden. Naast de Sevens stond er verdomd weinig op het papier, of liever gezegd, helemaal niets. En dat terwijl er zo veel leuke toernooien werden georganiseerd.

Nu had dit gebrek met een aantal factoren te maken, waaronder het immer slecht functionerende kutbestuur. Maar tevens, en niet geheel onbelangrijk, was er het opereren van de Domcity Baba’s, die het vakkundig presteerden de USRS vijver van talent leeg te vissen, en de kaalgeplukte Society langs de zijlijn van ’s lands mooiste toernooien in zijn hempie lieten staan.

Hoewel onze hoofdrolspelers een amber-maroon hart voor de zaak hadden, rugbyen konden ze niet. Een plek bij de Domcity Baba’s zat er voor hen dan ook niet in, en bijgevolg rugbytoernooien al helemaal niet. Een gebrek aan rugbykwaliteiten is echter een ander verhaal dan een gebrek aan initiatief, en al snel werden er snode plannen gesmeed om met een alternatief gelegenheidsteam de hen onbekende Nederlandse toernooiwereld te bestormen.

Dit gelegenheidsteam moest alles zijn wat de Domcity Baba’s niet waren, wat in principe neerkwam op a) een bijzonder slechte organisatie en b) onprofessioneel, brak en voornamelijk slecht rugby. (Weinig verrassend is dit alles in het geheel geslaagd, red.)

De meest voor de hand liggende naam van het nieuwe teamverband was natuurlijk de DomShitty Lala’s, maar met een dergelijk laag humorpeil zou zelfs Vincent Wanders voor lidmaatschap in aanmerking kunnen komen. Dat moest natuurlijk te allen tijde worden voorkomen. Om toch een beetje bij deze roots te blijven, werd de teamnaam omgedoopt tot DSL. Waar deze afkorting voor stond wisten onze helden zelf ook niet. Overeengekomen werd dat het toekomstige ledental zelf de betekenis mocht bepalen, en of dit nu Die Super Leute of Dom Stom en Lelijk zou worden, maakte de heren niets uit.

Verdere ontwikkelingen

Enthousiast geraakt begonnen de stichters met het uitwerken van hun plannen. Centraal stonden al snel twee ideeën: a) iedereen die voor DSL zijn eerste wedstrijd wil spelen mag niet voor de Domcity Baba’s hebben gespeeld en b) iedereen die voor DSL zijn eerste wedstrijd wil spelen moet student zijn op het moment van uitkomen voor DSL. Later kwam daar, wegens ons onbekende redenen, een derde idee bij: c) iedereen die voor DSL zijn eerste wedstrijd wil spelen mag geen enkel verleden in een Nederlands legeronderdeel hebben.

Iemand die niet aan deze twee voorwaarden zou voldoen, zou nooit en te nimmer voor een lidmaatschap in aanmerking kunnen komen.

Ideeën voor verdere uitwerking bleven eveneens niet uit. Er zou een speciaal teamkitje voor DSL komen en spelers die een bepaald aantal wedstrijden voor het team hadden gespeeld, zouden een shirt mogen houden. Potentiële leden werden geselecteerd. Er werd de eerste hand gelegd aan een logo. Offertes werden aangevraagd.

Wat veel mensen niet weten, is dat DSL daadwerkelijk zijn toernooidebuut heeft gemaakt in 2003, en wel tijdens het Marikentoernooi in Nijmegen. De proefballon bleek geslaagd. Een beetje te geslaagd zelfs. Alle wedstrijden werden verloren. De helft van de spelers was dronken en kotste naast het veld. The Pirate was de lokale MILF aan het inchecken. Het enige positieve aan het geheel was dat het team officieel gewoon als de USRS stond ingeschreven. Onze helden waren zo geschokt van het spelniveau, dat ze stantapede de stekker uit hun Frankenstein trokken en huiverend de aftocht bliezen. Hierna raakte DSL een tijdje in de vergetelheid.

Waargebeurd!

Twee jaar later zaten Van Dijk en Okkie weer eens helemaal niks te doen in de woonkamer van Café Extra Bonanza. De teringzooi stapelde zich rond hen op, de flessenbak zat al tijden vol, de krantenmand stroomde over en de keuken was een gezegend heiligdom vergeleken met de wc. Niet geheel met een goede reden, maar totaal zonder wroeging bleven zij daar nog een paar dagen zitten. Toen echter bleek dat de rest van het Café het nog minder kon schelen dat de plaatselijke leefomstandigheden niet door de Diergaarde Blijdorp Reptielenhok-keuring zouden komen, was het misschien toch wel een goed idee om er wat aan te gaan doen. Zoals het de studenten uit Utrecht typeert (ze doen bijna niks, maar als ze dan iets doen, doen ze dat een stuk sneller en efficiënter dan studenten uit andere steden die het hele jaar claimen druk te zijn) werd binnen een mum van tijd het leefgedeelte omgetoverd tot een galalocatie. De teringzooi, lege flessen, oude kranten en andere viezigheden stonden nu netjes voor de deur, klaar om weggegooid te worden. Bij de papiercontainer aangekomen leek deze vol, maar een beetje proppen kan geen kwaad (zoals een 1e rijer zou zeggen, badoem tssjjj, red.) en tijdens deze ongecontroleerde aanduwpartij viel er een dichte envelop uit de stapel met oud papier. Ongeadresseerd, verkreukeld en een beetje smoezelig, maar nog gesloten. De nieuwsgierigheid overwon de desinteresse en daar, tussen de papiercontainers en de glasbakken werd de envelop geopend. Wat er toen gebeurde is niet meer na te vertellen. Ondanks het feit dat Okkie en Van Dijk het er oneindig lang over hebben gehad is het nog steeds een grote wazige vlek in het geheugen van beide heren. Een ding staat vast, er kwam in ieder geval een geest uit die envelop. Groot en blauw en met zo’n sikje met gouden ringen, je kent ze wel. Toen kwamen de wensen en de raadsels en alle nare dingen die zo’n geest met zich meebrengt, zodat je voordat je er erg in hebt (en ook nog eens het gevoel hebt dat je aan het langste eind hebt getrokken) opgescheept zit met de leiding en de organisatie van een toernooiteam voor een groep van de meest ongeïnteresseerde rugbyers van Nederland. Maar goed, het blijft een geest, en ondanks het feit dat ze hem relatief snel in een oud potje sandwichspread hebben weten te lokken om die vervolgens dichtgeschroefd en ongeadresseerd in de glasbak te schuiven, leek het niet echt verstandig om de gegeven dingen in de bek te kijken. Het enige lichtpuntje was de in de envelop bijgesloten brief.

eerste_DSL_brief

Relatief zwaarmoedig met een extra verantwoordelijkheid liepen ze terug naar huis. Halverwege was het algemene gevoel “accepté”, en konden ze gaan beginnen met het uitvoeren van de taken. Met een paar kleine aanpassingen dachten zij het geheel wel aan de praat te kunnen krijgen.

En zo was daar De Stichtse Locomotief, voor het eerst gezien op Ameland in 2006. In de basis is alles hetzelfde gebleven. Er is enkel een nieuwe naam gekozen, maar dat was dan ook onvermijdelijk. De grondslagen zijn echter ongewijzigd, en Wanders is nog altijd geen lid. Wel worden gastspelers toegelaten, die echter het inmiddels beroemde logo op hun shirt moeten ontberen.

De laatste ontwikkelingen

DSL ’03 is een gouden greep gebleken. Ameland 2007 was het levende bewijs, met een opkomst van maar liefst 42 man. Niet alles is echter koek en ei in de trein. Onlangs is bewijs naar buiten gekomen, waarin blijkt dat de overloper Okkie zijn medepassagiers heeft verraden door op de Heineken Sevens voor de Domcity Baba’s te spelen. De ruzies laaiden hoog op, en inmiddels is Okkie uit de locomotief gegooid en uit zijn functie van Führer der DSL ’03 ontheven. Sandbankführer Van Dijk nam hierna de honneurs waar en de toekomst van Okkie binnen De Stichtse Locomotief is uitermate onzeker.

Ondanks deze ruzies leeft DSL als nooit tevoren. Het welbekende en uitermate knorrige ‘whoe-hoe’ is steeds vaker over de Stichtse velden te horen. Ook zijn er plannen om volgend jaar naar andere toernooien op te stomen. Wordt u gevraagd om voor dit ensemble te willen spelen, denk dan ook geen twee keer na, en verdien die locomotief op uw amber maroone hart!Aanschouw hieronder het officiële logo van onze geliefde karaokebar de "Happy Seconds", met als fashion ontwerpers BJ (a.k.a. Kleine Bart) en Lubert:

hs

Om uw ogen te strelen hierbij een foto van BJ: medeoprichter en Eerste barjongen van Karaokebar de "Happy Seconds".
Alsof er een engeltje in uw ogen pist! 

BJ

 


 

In dit laatste edoch zeker niet minste stukje tekst vindt u uiterst nuttige tips voor de Jonghe Honden en andere DSL maagden die voor het eerst meegaan naar het Ameland Beach Rugby Evenement. Enfin, leest u de volgende tips aandachtig door en laat ze, gezamenlijk met het laatste slokje pilsch uit uw lauwe buis, bezinken. Gaat u er even lekker voor zitten, want het onderstaande advies zal u nog eens kunnen redden het weekend van 14, 15 & 16 juni.

Jonghe Honden van seizoen 2009/2010,

Draag zonnebrandcrème!

Als ik je één tip mag geven voor het weekend, dan zou het zonnebrandcreme zijn.
De lange termijn-effecten van zonnebrandcreme zijn bewezen door wetenschappers. De rest van mijn advies is minder betrouwbaar, omdat het slechts is gebaseerd op mijn eigen beslommeringen.
Ik geef dat advies lekker toch.
Geniet van de kracht en de schoonheid van je jeugd. Ach, laat ook maar. Je zal de kracht en schoonheid van je jeugd niet begrijpen totdat ze zijn vervaagd. Maar reken maar: over 20 jaar zul je terugkijken naar foto’s van jezelf en je herinneren, op een manier die je je op dit moment nog niet kan beseffen, hoe hard je toen kon zuipen, maar wat voor mager ventje je eigenlijk nog was.
Je bent niet zo groot als je zelf denkt.
Peins niet te veel over de wedstrijden. Of ga lekker zitten sfeersponzen, maar weet dan wel dat peinzen net zo effectief is als het oplossen van een wiskunde som door kauwgom te kauwen. De echte problemen in je leven zijn de dingen waar je in al je gepeins nooit op bent gekomen. De man met de hamer die je vanuit je rechtse dooie hoek keihard de warpzone inslaat als je rustig aan de bar een biertje staat te drinken op de vrijdagavond.
Leg elke dag voor de wedstrijd een braakje.
Zorg dat je een fles sterk bij je hebt voor de Happy Seconds, en laat het er niet bij zitten als anderen geen sterk bij zich hebben. 


Flossen!

Verspil je tijd niet met jaloezie: soms sta je opgesteld, soms sta je ernaast. De wedstrijd is lang en ook jij zal dus moeten spelen.
Onthoud complimentjes die je krijgt. Vergeet de beledigingen. Als je niet weet hoe dat moet, bel Van Dijk.
Bewaar je geile smsjes. Log niet in op internetbankieren als je geen geld hebt.


Stretchen!

Voel je vooral niet schuldig als je het eerste jaar geen reet doet aan je studie. Ik ken een hoop succesvolle gasten die hun eerste studiejaren hebben verneukt. Een paar van de meest succesvolle mensen die ik ken zijn nog steeds niet afgestudeerd.
Zorg dat je genoeg vitaminepillen eet. Wees een beetje zuinig op je knieën. Maurice is ze ook kwijt en baalt als een stekker.
Misschien regel je een rugbywijf, misschien niet, misschien is ze knap, maar waarschijnlijk niet, misschien sta je gewoon de hele avond te zuipen in de feesttent. Wat je ook doet, reken jezelf niet te snel rijk, maar laat je kansen ook niet schieten. 5% van de rugbywijven is best te pruimen, dat weet iedereen.
Let op je ledematen. Pas vooral op voor burgers uit Hilversum. Wees niet bang om weg te lopen, of wat andere mensen daarvan mogen denken: je lichaam is het belangrijkste instrument waar je ooit over zult beschikken.
Niet dansen! Zelfs niet als je midden in de feesttent staat!
Lees de richtingaanwijzers, zelfs als je besluit de andere kant op te lopen.
Lees vooral vrouwenbladen, daar staan goede tips in voor de verzorging van je huid.
Leer eerste teamers kennen. Je weet nooit wanneer ze te lam zijn om nog kennis met jou te maken. Hou je teamgenoten op de radar. Zij weten vaak nog hoe je ’s nachts bij je tent kunt komen en kunnen je later op de avond nog eens uit de brand helpen.
Onthoud dat je teamgenoten de hele tent rondvliegen. Je drinkt maar een biertje met een paar gasten tegelijkertijd.
Doe je best om de route naar je tent te onthouden. Want hoe lammer je wordt, des te minder je je kan herinneren waar je hem hebt neergezet toen je aankwam op de camping.
Blijf bij een meisje tukken, maar maak dat je weg komt voordat ze wakker wordt. Juin onder de douche, maar maak dat je wegkomt voor je kwakkie bij je buurman naar binnen drijft.


Reizen!

Accepteer enkele universele wijsheden: je moet altijd extra betalen, het management liegt je altijd voor en ook jij wordt ooit een ouwe lul. En als je dat eenmaal bent, dan zal ook jij jezelf wijsmaken dat vroeger nooit over geld werd geluld, dat de zaken bij de USRS altijd goed waren geregeld en dat mensen nog respect hadden voor de oude garde.
Heb respect voor de oude garde. Alleen zij weten hoe het werkt. Misschien vinden die knorrige huisgenootjes van je op de IBB je wel tof, of misschien ben je het mannetje in je nerderige werkgroepje, maar als je met je dronken bek weer ruzie staat te zoeken in het Heerenplein, kun je maar beter zorgen dat je hun níet irriteert.
Zorg goed voor je haar. Anders krijg je dat op het moment dat de wedstrijd begint, het zit alsof de wedstrijd al is afgelopen.
Wees voorzichtig bij wie je advies inwint, maar wees geduldig met degenen die het je geven. Advies is een vorm van nostalgie. Het verstrekken is een manier om het verleden uit de prullenbak te vissen, dat schoon te vegen, de lelijke plekjes over te schilderen en het te verkopen voor meer dan het waard is.
Maar vertrouw me nu maar over die zonnebrandcrème.  

Read 2097 times Last modified on Sunday, 19 May 2013 09:55